fbpx

Fitness in Monster

Fitness is een spor tactiviteit dat voor iedereen bestemd is. Het fitnessen is onder andere gericht is op het verbeteren van de conditie, vetverbranding en krachttraining. Ook is het een training dat gericht is op spiergroei, afvallen en het ondersteund je algemene fitheid

Fitnessen bij Health en Fit

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat het eng kan zijn om de eerste stap te nemen om te gaan beginnen met fitnessen. Wij bieden daarom een veilige omgeving aan met professionele begeleiders, zij helpen jou waar nodig is. Voor de ervaren sporters bieden wij onbeperkt een frisse sportomgeving aan.

Voordelen van fitness

Als je fitness oefeningen doet worden je spieren onderworpen aan een veel grotere weerstand dan normaal. Tijdens het fitnessen kun je gebruik maken van fitness toestellen, losse gewichten of je eigen lichaamsgewicht. Je kunt dus zelf helemaal kiezen of je tools gebruikt of niet, je kunt het jezelf dus zo fijn mogelijk maken.

Bewegen en sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar is ook goed voor je mentale staat. Zo heeft beweging een gunstig effect bij angst en depressie. Omdat beweging zo’n bepalend element is, zijn er steeds meer psychologen die sporten aanbieden bij depressie of angsten.

Nog meer voordelen van fitness zijn:

  • Sporten is goed voor je hart, omdat je sterker word. Je hart is een spier en wordt dus ook een stuk sterker naar mate je regelmatig fitnest.
  • Wanneer je regelmatig sport, is je lichaam beter in staat om bacteriën en virussen te verwerken. De kans op een griepje wordt hiermee dus verminderd.
  • Je stimuleert je eigen zelfvertrouwen doordat je sterker wordt, je zult ook veranderingen zien in je eigen lichaam waardoor je je beter zult voelen.

Door fitnessen maak je het gelukshormoon Endorfine aan waardoor je je gelukkiger gaat voelen. Hierdoor zul je ook veel minder stress ervaren in het dagelijkse leven.

Ook doordat je spieren sterker worden door het fitnessen, verminder je de kansen op blessures of pijntjes.

Progressive
Overload

Progressive overload is het continue omhoog gaan in gewicht, reps eventueel in sets. Elke training probeer je een stapje verder te gaan. Het is het steeds laten toenemen van weerstand. Je laat je lichaam niet wennen aan je trainingen, je maakt elke training moeilijker om de gekozen oefeningen te volbrengen.

Cardio

Cardio is een vorm van fitness waarbij het trainingsprogramma afgesteld wordt op de gemeten hartslag. Het doel is om door middel van verschillende trainingen en oefeningen een constante hartslag aan te houden, om zo conditie op te bouwen of om af te vallen. Cardio wordt door jongeren en ouderen beoefend

Circuittraining en HIIT

Dit is een fitness vorm die gebasseerd is op intervaloefeningen, cardio en kracht afwisselend met korte pauzes van actief herstel en rust. Door de combinatie van zware oefeningen en weinig rust, werk je zowel aan het verbeteren van je conditie als het vergroten van je spierkracht en spiermassa.

Calisthenics

Calisthenics is een vorm van lichaamsbeweging die bestaat uit een verscheidenheid aan bewegingen waarbij grotere spiergroepen worden getraind. De oefeningen tijdens calisthenics worden vaak ritmisch en met minimale uitrusting uitgevoerd. Het is een trainingsvorm waarbij je het lichaam traint via kracht- en conditieoefeningen

Krachttraining

Krachttraining is een training met weerstand om de maximale kracht te vergroten die kan worden uitgeoefend op verschillende materialen of alleen eigen lichaamsgewicht.. Deze training zorgt ervoor dat je spiermassa en spiergroei vergoot wordt.

Compound Training

Compound training is een trainingsvorm waarbij je met één oefening meerdere spieren tegelijkertijd traint wat resulteert tot meer krachtopbouw, stabiliteit en vetverbranding .